FORSIDEN ADD MEG FANPAGE BLOGLOVIN' TWITTER DESIGN


Jeg tenkte jeg skulle skrive ett innlegg jeg lenge har hatt lyst til å skrive, noe jeg tenkter på flere ganger daglig, og som ofte tas opp i media, magasiner osv. Ja, nemlig det store kroppspresset som sakte men sikkert har blitt enda værre en det var. 

De siste årene har kroppsidealet tatt helt over og lagd et stort kroppspress, noe jeg syns er spesielt for jenter føler jeg. Tv, internett, instagram, plakater, utstillingsdukker, modeller and u name it er med på å påvirke kroppsidealet til både jenter og gutter. Hva er egentlig kroppsidealet? Kroppsidealet er den kroppen man drømmer om, den man vil helst ville hatt om man bare kunne velge og vrake. Det så er så forbanna teit er at uansett hvordan man er eller hvor fornøyd man er så er det alltid en gruppe folk som ser ned på deg og ikke synes du er bra nok. Det er ikke lengre pent å være tynn, nei nei, fordi "fit is the new skinny" liksom. Man skal ha markerte muskler, en fin sprettrumpe, man skal spise cottagesheese og drikke protein-shaker og ikke minst ta et x antall squats i uka. I tillegg har vi jo den gruppen jenter som har former, fett på kroppen, breie hofter som legger ut quots som "only dogs go for bones, real men go for meat!" Nei, seriøst stopp! Dette har gått for alt for langt når folk begynner å diskriminerer andres utseende på en slik måte. Det må da virkelig være måte på! Hvorfor må det absolutt nå være et kroppsideal som er rett og galt? Jeg personlig syns at både slanke, kraftige, formfulle og muskuløse kropper er fint! 

         
Bikinisesongen er nok noe de fleste jenter frykter, spesielt nå som kroppspresset er verre en noen gang. De fleste bryr seg nok ikke lengre om hva de selv synes om seg selv, men nemlig hva de andre synes. Syns ho der borte med sixpacken at jeg ser ut som en fettklump? Er jeg bra nok? Ser rumpa mi for stor ut? Har jeg for korte ben? Nettopp på grunn av dette kroppspresset. Man føler at man aldri blir bra nok, og noe av grunnen er nok som sagt på grunn av den kropps grupperinga som er. Jeg synes man skal slutte å klandre folk så lett pga utseende. Alle er forskjellige og slik har det alltid vært, og slik kommer alltid til å være. Vær så snill å slutt å se ned på andre med et annet kroppsideal! Greit at du er fornøyd med deg selv, men ikke dra ned selvtilliten til andre ved å rakke ned :)

        

Det jeg mener er at det finnes overhodet ingen fasit på hva som er pent og mindre pent, rett og galt.Uansett om du er høy, lav, mørkhudet, lubben, ginger, blondine, fit, formfull, har tight gap eller ikke osv, -det har ikke noe å si. DU er perfekt akkurat som du er, og ingen burde ha noe å si på det. Noen har naturlig flat mage, i mens noen virkelig må jobbe hardt for å oppnå en. Alle er forskjellige og har forskjellig kropp og kroppsideal. Jeg personlig skulle gjerne vært slank eller muskuløs selv, men jeg er som jeg er. Våkner jeg en dag og finner ut at jeg skal trene meg til sixpack og sprettrumpe, -ja, så gjør jeg det. Men jeg tviler på at den dagen kommer med det første. Og i alt dette kroppspresset så kommer jo så klart sommeren. 

Ja, jeg vet at folk ikke akkurat sikler etter kroppen min, og at jeg sikkert ikke er slik guttene liker. Men jeg bryr jeg fint lite. Jeg er meg selv det er jeg, og jeg kommer aldri til legge om kostholdet mitt eller begynne å trene på grunn av at noen syns jeg ikke er bra nok. Personlig har ikke trent for bikinisesongen. Eller det vil si, jeg spiser det jeg vil når jeg vil, og jeg trener hva jeg vil når jeg vil! Jeg har nytt hver eneste sjokolade jeg har spist, uten å tenkte på noe jævla sommerkropp eller tight gap. Når jeg har en ny bikini, solbriller og solkrem på kroppen så er jeg virkelig klar for stranda og bikinisesongen. Så lenge man er lykkelig, frisk og omgås med folk man er gla i og som bryr seg så har alt annet ganske lite å si mener jeg. Spis med god samvittighet, tren når du vil og ikke tenk på hva forbipasserende eller generelt andre syns om kroppen din. Er du selv fornøyd så har ingen andre noe de skal si! hits