FORSIDEN ADD MEG FANPAGE BLOGLOVIN' TWITTER DESIGN


Jeg trodde egentlig ikke det skulle være så stor forskjell basert på high school filmer osv jeg har sett, men der tok jeg feil.

High school ser akkurat ut som jeg forestilte meg med stor kantine der forskjellige gjenger har deres "eget" bord, lange ganger med skoleskap der folk står og børster håret sitt i friminuttene, football field med tribune, amerikanske klasserom med de typiske pultene, gule skolebusser osv, men det føles annerledes enn hva jeg forestilte meg. Det er vanskelig å forklare, jeg liker high school veldig godt, men det er naturligvis ikke akkurat som jeg hadde forestilt meg. Etter de første ukene "forsvinner" mye av følelsen av at alt er nytt og spennende, og det blir en skolehverdag så snart man kommer inn i rutinene. Jeg koser meg veldig på high school, og syns det er veldig kult å få være en del av en ekte amerikansk high school, haha! Det er stort sett akkurat slik som man ser det på film.

Men, det er noen ting som kanskje ikke kommer så lett fram i de amerikanske filmene. Det er utrolig mange forskjeller når det kommer til skolesystemet her og det vi har i Norge. Her får man for eksempel karakterer på lekser og arbeid man gjør i timen, så hvis man bare gjør alle oppgaver rett og leverer inn alt av lekser når man skal, så har man allerede et godt grunnlag for en god karakter. Prøvene er relativt lette de også, da de ofte består av "fill in the blank" med en ordbank ved siden av eller spørsmål med multiple choice. Man kan liksom bare gjette på alle spørsmålene og hvis man er heldig får man en god karakter. Men når det er sagt så må man ha over 50% rett for å bestå prøven, som da gjør det litt vanskelig. Det samme gjelder karakterene dine. Har du 100% i en klasse, så har du en A+. Med reglene fra EF så er vi nødt til å ha minst en C i alle klassene, altså 70%, noe som ikke er noe problem. For å være helt erlig, så har jeg ikke lest og pugget noe særlig mye til en eneste prøve på den tiden jeg har vært her, og jeg har alltid klart å ha gode karakterer her. Til og med i matte, joho!!

Disse bildene er tatt på Berkley High School, hvor venninna mi Maren bor. Jeg møtte Maren på avreisemøtet til EF, og tilfeldigvis endte vi opp bare en time unna hverandre i det store landet vi bor i! Det er veldig kjekt å kunne ha kjentfolk her, haha! Jeg var på sleepover hos henne i januar, og da viste hun meg rundt på skolen hennes.

Her har hver lærer sitt eget klasserom. Jeg var vandt med å vanligvis ha bare ett klasserom å forholde meg til iløpet av en skoledag, men her er det omvendt. Etter hver time får vi fem minutter på oss til å finne fram bøkene man trenger til neste time og å finne klasserommet. Det betyr jo også at når det er lunch så MÅ man være i lunchrommet, fordi klasserommene er bare for lærerne. Det er heller ikke lov til å forlate skoleområdet iløpet av lunchen, noe jeg syns er litt dumt, men også ganske forståelig, da stortsett alle over 16 år har både bil og sertifikat.

En annen ting, er at her er high school elever fra niende til tolvte klasse. Hvert trinn har også eget navn. Man en freshman det første året, sophomore det andre, junior det tredje og så senior det siste året på high school. Slik er det på college også. Det er nok også en grunn til at det er ganske strenge regler på skolen, fordi at mange av elevene er veldig unge. Videregående i Norge er jo veldig laidback der du selv har ansvar for å komme tidsnok til timen, om du velger å forlate skolen i et friminutt er det helt opp til deg selv, eller om du vil gjøre skoelearbeid i kantina så går det bra det også. Men jeg vil påstå at i Norge er vi mer selvstendig i en alder av 16-17 år enn de er her, så jeg synes egentlig det er veldig forståelig at de har strenge regler, og spesielt i forhold til at niendeklassinger går på samme skole som 18-19 åringer.

Jepp, det er min mening om skolen og skolesystemet her. Har du noen spørsmål så svarer jeg gjærne, så ikke nøl med å spørre! :-)

#utveksling #highschool #USA
Nå er det måneder siden sist oppdatering, så nå er det virkelig på tide at jeg skriver litt!

Over spring break var mamma, Kathrine og Thomas på besøk her hos oss. De bodde i en campingvogn på parkeringsplassen her jeg bor, og det var utrolig å se dem igjenn, og spesielt mamma. De var her i 14 dager, og på den tiden fikk vi gjort en god del, vi var blandt annet i Chicago i tre dager, vi hadde bonfire her hjemme, var på museum, vi tok en dagstur til Detroit, vi på kino og brukte laang tid på gå gjennom Walmart (det var faktisk veldig morsomt og!), og var mye sammen med vertsfamilen min. Alt i alt hadde vi det veldig bra, og nå gleder jeg meg enda mer til flytte hjem til alle kjente og kjære. Borte bra men hjemme best! Men helt klar for å flytte hjem er jeg ikke enda, det er vel nå den beste tiden av året er - da prom, sommervær, senior-skip-day, bonfire's, bading og ikke minst graduation står for tur! Etter et fint men vanskelig år her nede (borte? haha) på grunn av drama, flytting, misforståelser osv, så er jeg klar for å endelig ha det bra og nyte resten av tiden min her. No more worries!

Nå babler jeg veldig, men tilbake til overskriften. Her er bilder fra springbreak!hits