FORSIDEN ADD MEG FANPAGE BLOGLOVIN' TWITTER DESIGN


Det er snart hele to uker siden siste innlegg her, så da er det vel på tide med en liten oppdatering. På disse 13 dagene har jeg gjort litt forskjellig, blant annet vært innom skolen hele tre ganger. Første dagen skulle vi egentlig velge fag og få meg registrert, men pga at folk var på ferie osv så gikk visst ikke det alikevell så vi måtte komme tilbake en uke senere. Så på mandag dro tilbake og fikk alt ordnet. Fagene jeg skal ta er english, government, american history, art (bare for moroskyld), matte, french II online og et "fag" der vi er de som jobber med the yearbook. Sistnevnte og art class valgte jeg egentlig bare for å ha to lettere fag da de andre krever mer jobbing og pugging, og i tilegg måtte jeg ha 7 fag så da ble det slik. Jeg var også på skolen i går på et informasjonsmøte for freshmans (9.klassinger) og nye studenter ved skolen, der vi fikk den informasjonen vi trengte, fikk sett oss rundt og pratet med lærerne. 

I dag derimot har vi begynt å gjøre klart for camping. Familien min drar i morgen til en campingplass ca. 1/2 time unna her vi bor i forbindelse med labor day som er på mandag. Det er en helligdag her for å hedre arbeiderne hvis jeg har forstått det riktig. Jeg derimot blir hjemme hele morgendagen til jeg blir hentet av Mariah, ei venninne av meg som skal ta meg med på sesongens første football-game (amerikansk fotball), noe jeg gleder meg veldig til! Når kampen er ferdig blir jeg hentet av vertsmor og blir det camping på meg også. Anyway, jeg gleder meg veldig til det vertfall, spesielt siden vertsbroren min og familien hans (de bor 2 timer unna oss) også skal campe sammen med oss, så det blir koselig! ♥ 

Har ikke noen spesielle bilder tilknyttet teksten, så jeg slenger bare med noen mobil-bilder fra den siste tiden.


Her er bassenget vårt! Det brukes stort sett hver eneste dag, uansett om det er overskyet så er det alltid over 25 grader her, så det er godt ha det for å avkjøle seg i eller bare å ligge på en madrass og ta livet med ro. Herlig!Mouzer ville være med vertsfar på jobb igår, haha. Han eelsker å dra på tur med sammen med dem og sitte bak på der, utrolig nok.


Her er inngangen til skolen. Skal ta bedre bilder for å vise dere etterhvert :
Haha og dette har jeg fått helt dilla på, spiser det til frokost nesten hver dag, det er så godt!! Gresk vanilje yoghurt med blåbær, banan, havre og noe granola-greier. Mmm!Enda litt mer shopping, og brunfargen har begynt å komme seg.
Se, fikk øye på denne lille søte kolibrien som fløy rundt blomstrene her om dagen, søteste fuglen jeg noen gang har sett, de er jo så små! Og den var ikke særlig redd meg heller, tok bilder fra bare noen centimeters avstand. 

Måtte bare ta med et bilde av disse søte, rare bananene jeg fant på en matbutikk haha. Ja, dette var da det jeg hadde å si denne gangen. I morgen drar jeg som sagt for å se fotball-kamp og så videre på camping senere, og kameraet blir med meg! 


Hvis noen har noen spørsmål angående utvekslingsåret, hvordan det går eller om det bare er noe dere lurer på, så legg gjerne igjen en kommentar så kan jeg svare på dem i et eget innlegg! :-)
 
Dagene her er ganske like hver dag, så igår kjedet jeg meg faktisk for første gang her nede. På formiddagen dro vi innom skolen jeg skal gå på for å få noen papirer jeg skal fylle ut, og neste uke skal jeg dra for å velge fagene jeg skal ta. Også sa de at rektoren har planer om å samle alle oss som er utvekslingsstudenter til en egen dag på skolen for litt omvisning osv slik at vi kan bli kjent med hverandre før vi starter. Skolen her startet forresten ikke før 2. september.

Anyhooow, på ettermiddagen fant jeg ut at jeg skulle lage cookies, and so I did! Og gode ble de og. Gleder meg bare sånn til at jeg begynner å på skolen og mest sannsynlig en sport også, slik at jeg faktisk har noe å gjøre om dagene og i tillegg få litt venner her haha. Da slipper jeg å bake bare for å ha noe å gjøre

Her er forresten doggen vår, -Mouzer. Han er tidenes koseklump og helst vil sitte på fanget til noen hele dagen. Han er så morsom, for han liker å spille fotball faktisk! Han har en fotball med litt lite luft i som vi kaller for Wilson (som i filmen Castaway) og når man sier "go find Wilson" så gjør han det! Og i tillegg har han lært kommandoen å gi klem, da hopper han opp på fanget og gir oss en skikkelig menneskeklem. Morsom hund az


xoxo gossip girl, c'ya laterHer er bassenget. Skal ta bilder oppe fra en dag vi bruker det, for vanligvis er det et trekk over slik at fugler osv ikke skal komme oppi og skitne til. 


Som dere ser har de det veldig koselig her. Det er fullt av blomster, pyntegjenstander og diverse skilt i hagen, så koselig ♥ Og på bildet av gårdsplassen er forresten fifth-wheeleren. Det er på en måte ei slags campingvogn, bare at den er huuuge! Den har fire "slidere" eller hva jeg skal kalle det som man tar ut når man er på camping slik at den blir enda større. Så stua er ca like stor som stua jeg har hjemme hos mamma, og det sier jo litt. Første gang jeg fikk se den innvendig tenkte jeg bare WOW, for den er så stor og ser ikke ut som ei typisk campingvogn at all. Jeg kunne lett bodd i den istedet for et hus, haha. 
Igår var en skikkelig regnværsdag der det føltes som det dårlige været drog energien ut av meg. Dagen startet med at vi fikk besøk av en av vertsbrorene mine og sønnen hans. Så så vi en film, ryddet litt og slappet av før jeg og vertsmor fant ut at vi like gjærne kunne dra på shopping igjen, haha. Så det gjorde vi, vi kjørte opp til Ann Arbor som er ca 30 min unna her vi bor, og var der i flere timer. Kjøpesentrene her er såå store her, også har de så mange fancye butikker!

Fikk kjøpt enda mer ting jeg trengte som hårolje, ny skolebag/veske, ny bikini og litt klær. Har kjøpt meg min første Michael Kors veske, faktisk! Fikk helt sjokk når jeg så prisen, hjemme ville den nok hadd kostet flere tusen kroner, men jeg fikk den for 1500kr ca. Blir å bruke den som skoleveske, så da er det greit å ha en med god kvalitet. Også var det 40% off på alle bikinier på VS, så fikk kjøpt to bikinier for en ikke så aller værst pris. Happy girl ovah heaa!

Nå ligger jeg i senga og blogger fra mobilen imens jeg hører på regnet som faller ned utfor vinduet mitt. Tror det blir nok en innedag, for å si det sånn! Det blir jo litt kjedelig i lengden når man ikke har noe å gjøre, så jeg gleder meg til å starte på skolen og møte nye folk og få venner her nede. Er jo faktisk nesten venneløs her, haha.
Siden siste oppdatering har jeg gjort mye kult. En kveld dro vi på en tur med golfbilen (ja, di har en golfbil haha) rundt område her jeg bor. Det er fullt av store marker med mais osv så langt jeg kan se bak huset vårt, så vi bor ganske fint til i og med at det er et ganske rolig strøk. Vi bor i et boligstrøk da, så det er masse hus rundt her, og naboene er kjempekoselige! Også har stortsett alle en hund, så jeg er i himmelen haha.

På lørdag var det en skikkelig jentedag. Jeg, vmor, Victoria (kjæresten til vbror) og Taylor dro først på kino her jeg bor, der vi så Into the storm. For en film! Anbefaler alle å se den, spesielt på kino! Det var spesielt digg å sitte der i tilegg da hele kinosalen besto av store, myke lenestoler! Etterpå kjørte vi ned til Toledo i Ohio for lunch og shopping. Fikk kjøpt en del ting jeg trengte, men jeg har fortsatt noen ting igjenn jeg må kjøpe til skolestart. Men skolen starter ikke her før 2. september, så jeg har good tid! :D
På onsdag tok jeg farvel med tante og onkel i Oslo, og satte kursen mot Gardemoen. Da jeg kom dit møtte jeg Maren, Maren og Charlotte som også var EF studenter og skulle samme vei som meg. Det var utrolig deilig å ha noen å snakke med, spesielt på flyturen til New York på åtte timer. De timene gikk sakte der og da, men relativt fort også siden jeg hadde Charlotte ved siden av meg. I New York måtte jeg vente 5 timer på det neste flyet jeg skulle ta, til Detroit. 
Og etter en lang reise på 30 timer fra Gardemoen var jeg endelig hjemme hos vertsfamilien her i Michigan, min natt til torsdag. På flyplassen ble jeg tatt imot av den herlige familien, og fikk en god og varm velkomst med plakater, rose, og masse klemmer. Det var Marcia (vmor), Roy (vfar), Taylor og Jaden (som jeg er kinda tanta til haha), Sherry (venn av familien) og Tammy (IEC'en min for dette året) som tok meg imot. 


Dad, Mom og "tantebarna" mine! Det er Sherry som har tatt alle bildene, hun gikk amok med kameraet haha. Mange av vennene og familien min har nok sett disse bildene før på facebook, da jeg ble tagget i dem. 


Haha de er så herlige! 

Har forresten fått er skikkelig fint rom, med ei stooor god seng. Mom har virkelig gjort det fint for meg her, hun har dekorert hele rommet og hengt opp bilder av familien og vennene mine ♥ Trives skikkelig godt her, og føler meg ganske hjemme allerede til tross for at jeg bare har vært her i to dager. 


Blir nok kanskje til å oppdatere imorgen eller noe, kan ta litt bilder av resten av huset osv å vise dere. Må først få kjøpt meg en adapter slik at jeg får ladet pc'en og kameraet opp, skal se etter det imorgen for da skal vi på shoppiiing og kino i Toledo! Gleder meg ♥  

#ef #utveksling #USA #amerika 
Hei! Nå er har jeg fått sagt hade til mine nære og kjære hjemme på lille Sortland, jeg har pakket ferdig kofferten og startet på reisen min. Sitter nå hos Trude, veninna mi som bor litt utenfor Oslo. Planen er at jeg skal sove her inatt og så overnatte siste natta i Norge hos tante Annette og onkel Simen som bor i Oslo. Kjenner at det skal bli godt å ha disse to dagene i hovedstaden, da hodet og kroppen min er veldig sliten etter jobb, stress, pakking og lite søvn, så nå skal jeg bare slappe av og gjøre meg klar for avreise til statene på onsdag! Skriver dette innlegget på blogg-appen, derfor blir det naturligvis iphonebilder jeg deler!

Igår hadde vi avskjeds-familieselskap hjemme hos oss med grilling og kos ute på verandaen! Nok mat var det vertfall, haha. Det var veldig godt å ha (nesten) alle sammen samlet på en gang, det er skjeldent det skjer.

Når jeg kom til flyplassen gikk jeg faktisk rett på toalettet og satt meg. Etter en ganske tøff avskjed med pappa ville jeg hvertfall ikke sitte blandt masse folk, så jeg satt låste meg like gjerne inn på et toalett for å få litt alenetid. Akkorat da var det faktisk veldig vanskelig å være en både trøtt, sliten og trist Madelen helt alene. Men alt ble heldigvis litt bedre når jeg kom meg på flyet og fikk møtt kjente fjes å prate med! :)

Ja, nå ligger jeg her i sofaen hos Trude! Tenkte det var greit å oppdatere bloggen nå som jeg først har tid, hihi. Skal snart ta toget inn til Oslo for å møte Pernille og Sunniva for siste gang ever på et år, shiit.hits