FORSIDEN ADD MEG FANPAGE BLOGLOVIN' TWITTER DESIGN


Lokal tid: 01.01 AM

Vi fikk en oppgave i Engelsk timen om å skrive en avslutningstale for high school, der man skulle bruke egne erfaringer og komme til en konklusjon på slutten. Det var da jeg på alvor begynte å tenke på det store spørmålet de fleste av oss blir stilt helt fra man er i barnehagen, og kanskje enda tidligere enn det; hva skal du bli når du blir stor? Da jeg var yngre, ville jeg bli frisør, fordi alle damene som jobbet som frisør var alltid så pene, velstelte og hadde alltid på seg noe fint. Papsen min sa alltid at det å være frisør ville ødelegge ryggen min etter noen år, og at det i tillegg ikke var en jobb med veldig god betaling. Jeg begynte etterhvert å tenke på å bli dyrelege. Alltid har jeg vært veldig glad i dyr, og det er jeg fortsatt. Men jeg vet at det er en dør som aldri blir til å åpnes for meg, og det er for å være helt ærlig fordi jeg ikke har gode nok karakterer. Men nå sitter jeg her, 17 år gammel og føler at jeg har valgt feil skole-retning. For jeg har ikke peiling. Det jeg vet er at etter 12 år med skole kjenner jeg at jeg er utrolig lei, spesielt fordi jeg har enda ikke et fast mål å gå for.

Den eneste konklusjonen min er at jeg har lyst til å gjøre så mye forskjellig som mulig imens jeg kan. Jeg vil reise, lære, bli kjent med nye folk hver dag og ta bilder, rett å slett å oppleve mest som mulig. Jeg vil jobbe som flyvertinne, være turistguide, jobbe som bartender og jobbe som frivillig for barn som ikke har det som de fortjener det. Jeg vil reise verden rundt og ta bilder. For meg er erfaringer mer verdibart enn penger.. Jeg føler at mitt liv, spesielt nå i min unge alder, er ment for reising. Jeg er ikke en person som skal, eller blir til å forholde meg til hjembyen min eller hoppe rett ut i studentlivet etter videregående. 


Så det jeg prøver å si er at å ta bilder, selge dem og tjene nok penger til å kunne reise rundt i verden, og virkelig leve er drømmen, er mitt mål nå for øyeblikket. Jeg liker å ta "real life" bilder, bilder man virkelig får et inntrykk av. Det å bevare stemningen, enten det er sorg, latter, kjærlighet eller uansett egentlig, jeg bare elsker å bevare minnene. 
Men hvem vet, kanskje jeg endrer mening i løpet av dette året, at jeg savner hjembyen min og familien min så mye at jeg ender opp med å bli boende hjemme på lille, trygge og fine Sortland. Kanskje jeg innser at fotografi ikke virkelig er noe for meg allikevel? Jeg vil så klart ikke leve slik resten av livet mitt, for jeg har lyst på en stabil jobb, å eie en leilighet med en mann jeg elsker, ha en hund og helt sikkert barn etterhvert. Det er jo da veldig langt inn i fremtiden, men jeg vet vertfall at det (akkurat nå) er der jeg vil være om 10 år. 

Tjohei, da fikk jeg vertfall tankene mine ut. Er drømmene mine for store? Blir jeg til å klare det? Hvem vet. Men det jeg vet, er at akkurat nå skal jeg bare leve i nuet - og ikke bry meg om hva som skjer i morgen - for jeg tar ingen sorger på forskudd. 

(alle bildene i dette innlegget er fra New York turen, og alle er tatt av meg. Bortsett fra det bildet jeg selv er med i, så klart. Også beklager jeg for muligens mye skrivefeil, heheeh..) 
Lokal tid: 11:38PM

Hei! Skulle bare innom for å si at ja, jeg lever fortsatt. Jeg forholder meg for tiden i Georgia hos familien til en av verts-brødrene mine, hvor vi skal være gjennom hele thanksgiving break. Måtte ta fem dager fri fra skolen i tillegg, så jeg har veldig mye skolearbeid og gjøre for å ikke komme så langt bak de andre, men det går nok bra. Imorgen (lørdag) skal vi dra inn til Atlanta for litt julegave shopping, også har jeg hørt rykter om at vi skal dra til en stor fornøyelsespark på mandag, så det blir nok gøy!

Kan forresten krysse av Michigan, Ohio, Tennessee, New York og Georgia på to-do listen min!! Har som et mål å være innom alle statene før jeg dør, og det håper jeg at jeg klarer, for USA har så utrolig mye å by på da klimaforskjellene er så ufattelig store. Hjemme i Monroe, Michigan, så snør det as we speak og er minusgrader, men her nede i Georgia er det t-skjorte vær. Merkelig, men deilig! 

Skal forresten også lage et eget innlegg med bilder fra NYC turen, som forresten var helt fantastisk. Tok masse, masse bilder jeg skal dele, så gled dere! Slenger med et bilde i farta, fra da vi var på The top of the Rock. Her er alle studentene med reiseledere, skal som sagt skrive et mer detaljert innlegg om dette senere, så stay tuned!


#exchange #utveksling #EF #newyork #NYC
Halloween - Familien til ei venninne av meg hadde tidenes halloweenparty hjemme hos seg ei uke før selve halloween for venner og familie. Da er det snakk om at de hadde DJ, gratis mat og masse godis, et stoort bonfire, en helt sykt bra dekorasjon med alt fra spøkelser, edderkopper og spindelvev til hodeskaller, et eget fyrverkerishow og de hadde til og med leid et utedo, haha! Halloween er definitivt mye større her i USA enn i Norge, jeg vil ikke si at det er mye forskjell på selve halloween med å gi ut godis til de som går knask eller knep, men heller alt som skjer før selve dagen. Her dekorerer de i over en måned før selve halloween, og når det er snakk om dekorasjon så går folk amokk, det er veldig kult!

Og enda en forskjell - folk kler seg ut!! De bruker mye mer tid på kostymene sine her enn hjemme i Norge, og  begynner å planlegge og lager dem gjerne selv en god til i forkant. Jeg har pratet en del norsk! - Jepp, hadde ikke trodd at det å prate norsk skulle være krevende, men joda, her tar jeg meg selv i å oversette fra engelsk til norsk. I det siste har jeg skypet ganske mye faktisk, både med mamma, pappa og Norunn, Maja, og ei venninne av meg, Charlotte, som også er i USA på utveksling. (som også har blogg - http://charlottelhv.blogg.no/). Det er veldig godt å prate med mine nære og kjære, men jeg kjenner også at det stikker i hjertet mitt og at jeg begynner å kjenne på litt hjemlengsel. 

Jeg har også møtt ei venninne av meg, Maren, som var en av mine 3 roomies på EF sin preparation weekend. Hun bor bare èn time unna meg, så vi benyttet sjansen til å møte hverandre da jeg var på besøk hos søsteren til vertsmoren min bor i samme by som henne. Det var veldig koselig å se henne igjen, og spesielt å få sett hvordan hun har det "hjemme" hos seg. Vi fikk bare noen timer sammen denne gangen, men vi har avtalt å møtes flere ganger. Tenk at av alle plassene hun kunne bodd i hele USA, så bor hun bare èn time unna meg! Hva er sjangsen for å møte en kjenning i et så stort land, liksom? :-D
Maren og meg. 


Homecoming dance - Kom på at jeg ikke har delt et bilde fra homecoming her på bloggen enda, så jeg benytter sjansen til å vise det nå. Værsågod mamma! Selve dansen var ikke så veldig gøy for å være ærlig, da jeg ikke kjente så mange som var der. Det var veldig koselig å danse rolig-dans, å kjøre dit i den fineste bilen ever, å ta bilder med daten min før vi dro, og å se på hvem som ble kåret til konge og dronning, men ellers var det ikke noe særlig. Det blir nok bedre neste gang når jeg kjenner flere folk og er mer komfortabel. Har fått en ny nabo! - Min tyske venninne, Anna flyttet nylig inn hos naboene våre! Hun trivdes ikke hos vertsfamilien hun hadde så hun fikk flytte og bytte familie, og glade er vi for det! Nå har jeg endelig noen å være sammen med her hjemme, så dagene er litt lettere nå. Hun bor rett ved siden av meg, og vertsfamilien hennes og min er veldig gode venner. For å si det sånn så trenger man ikke banke på døra før man kommer innom på besøk hos dem, for det er på en måte blitt et hjem nr. 2. Jeg er veldig nær med vertsfamilien hennes også, og det er veldig godt å ha noen å snakke med når ting er vanskelig ♥ 

 

Thrift shopping - Anna skulle finne seg kostyme til Halloween, så vi gjorde det lettvint og dro til en bruktbutikk! Det var som å være på tidenes største loppemarked, og herregud så mange fine skatter jeg fant når jeg bare begynte å leite. Jeg skal definitivt dra tilbake dit en gang vi har bedre tid, for butikken var diger, og i tillegg var alt sortert etter både farger, størrelse og pris, så det var veldig lettvint og bra organisert. De hadde alt mulig rart fra gamle VHS-filmer til brudekjoler. Jeg kom hjem med en over sized strikka genser og ei kåpe, og betalte tilsammen bare rundt 60 kr for begge to. Og Anna fant også den perfekte prinsessekjolen for kostymet hennes, hun betalte hele to dollar, haha! Så begge var fornøyde!

 

Sosiale medier - Jeg synes alltid det er såå koselig å få bilder hjemmefra, uansett om det er en soloppgang eller en selfie på snapchat så blir jeg veldig glad, for jeg savner alle hjemme veldig mye. Spesielt morsomt var det når jeg fikk pratet med farmor, på snapchat av alle plasser! Det hadde jeg aldri trodd for å være helt ærlig, så det var veldig koselig ♥ 
LOTS OF LOVE ♥ ♥ ♥ 

 

Enda flere bilder fra den siste tiden: 


Over og ut! Dette innlegget tok meg mye lengre tid enn forventet, men det er vel bare slik det blir når jeg ikke blogger så ofte (whopsi).

Hvis noen har noen spørsmål å komme med, så må dere ikke nøle med å ta i bruk kommentarfeltet :-) 

#EF #utveksling #USA  
Lokal tid 10:13 pm 

Om under to døgn er jeg plassert på en eller annen plass i drømmebyen min. Jeg har faktisk vanskeligheter med å forstå det selv, men endelig skal drømmen om å oppleve New York City gå i oppfyllelse, iihk! Det kiler i magen bare ved tanken. Jeg drar dit helt alene, men på flyplassen i New York møter jeg EF representanter som skal guide meg og alle de andre studentene som også drar på denne turen. Det er altså en discovery tour som EF tilbyr, men som da også koster ekstra. Jeg gleder meg utrolig mye til å møte de andre studentene som skal på samme tur med meg, jeg aner ikke hvem noen av de er enda, - men jeg er klar over at det er mest sannsynlig studenter fra hele verden (som også er i USA på utveksling så klart). Det blir gøy! 

Jeg kjenner også at det skal bli godt med et lite avbrekk fra hverdagen. Jeg bor jo i en familie som bare består av vertsmor og vertsfar, og det blir litt slitsomt i blant. Jeg har noen ganger følelsen av at de ikke stoler på meg, fordi de gir meg så mange regler å forholde meg til "i tilfelle noe skjer". Det føles som om de ikke tror at jeg har evnen til å vite hva som er rett og galt, noe de til nå ikke har noen grunn til. Og jeg vet at de har all rett til å lage regler og fortelle meg hva jeg har lov til og ikke lov til, men jeg føler de er alt for overbeskyttende. For meg blir det blir slitsomt, da jeg ikke er vandt med å ha mange regler når det kommer til innetider og lignende hjemme. I tillegg blir det godt med noen dager borte fra skolen, selv om jeg er nødt til å ta igjen mye lekser når jeg kommer hjem..

Det blir godt med en liten ferie (fra ferien min) ♥

#EF #utveksling #NYC #excahnge hits